به گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"محمد مهدي هراتي\" استاد دانشگاه تهران در دهمين پيش همايش گنجينه‌هاي از ياد رفته هنر ايران در اردبيل ، در جمع اساتيد، هنرمندان وهنرآموزان مراکز علمي وهنري اين شهر ، وظيفه هنرمندان جوان را در احياي هنرهاي سنتي وبومي خطير دانست.

وي با اشاره به نقش پژوهش‌هاي بنيادي در ارائه راهکارهاي مناسب علمي براي حفظ واحياي هنرهاي از ياد رفته ، گفت: ما در پژوهشهاي علمي وهنري به دنبال روايت مکتوب و مستند هستيم تا شفاهي .

محقق آثار متعدد پژوهشي در هنر ايران افزود: هنر در گستره سرزمين پهناور ايران ، در وجوه مختلف زندگي ما ودر بطن آن جاري است.

وي با تأکيد بر اينکه هنر تنها نقاشي و شکل‌سازي نيست ، خاطرنشان کرد: الان نوبت جوانان و هنرمندان جوان است تا اين هنرها و گنجينه‌هاي از ياد رفته را شناسايي و احيا کنند.

هراتي افزود: نسخه‌هاي خطي بزرگترين پشتوانه غني فرهنگي کشور است که خود جز هنرهاي ازياد رفته محسوب مي‌شود .

اين هنرمند کتابت ونگارگري، در بخش ديگر مطالب خود از اردبيل بعنوان ديار گنجينه‌هاي از ياد رفته ياد کرد وبا اشاره به نقش وجايگاه شيخ صفي الدين اردبيلي در احياي تشيع و ترويج فرهنگ وهنر اسلامي در ايران ، گنبد الله الله مجموعه بقعه شيخ صفي الدين اردبيلي را سرشار از هنر اصيل اسلامي وايراني عنوان کرد و گفت : خط کوفي بکار رفته در گنبد الله الله اين بقعه ، نمايانگر کتابت حضرت علي (ع) است.

دکتر هراتي کوه مقدس و با شکوه سبلان را از معجزات الهي دانست و تصريح کرد: سبلان که خود نيايشگاه پيامبران الهي بود ، تنها جايي است که در آن چشمه‌هاي آب سرد در کنار چشمه‌هاي آب گرم جاري است.

وي با اشاره به پيشينه فرهنگي وهنري اردبيل گفت: اردبيل پيمانه‌اي از سنجش است ومن همواره از اين شهر وغني بودن آن در تمامي جهات بويژه هنرهاي سنتي ودستي در حيرتم.

دکتر هراتي ضمن تشريح هنرهاي سنتي ودستي بکاررفته در آثار وابنيه هاي فرهنگي وتاريخي اردبيل گفت : براساس قراين وشواهد موجود اولين کاغذ ديواري دست ساز دنيا در همين بقعه شيخ صفي الدين ادربيلي بدست هنرمندان وصنعتگران اين ديار ساخته شده است.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386092038